Οι σχεδιαστές δημιουργούν με γνώμονα τη διατροφική καθημερινότητα και μας παρουσιάζουν φρέσκες γευστικές προτάσεις σε ένα απολαυστικό ταξίδι πρωτοτυπίας.
Το ίδιο ισχύει και για την Cabbage chair των Nendo από την Ιαπωνία. Ενα κάθισμα «για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα», το οποίο παρουσιάστηκε σε μια έκθεση υπό την επιμέλεια του Issey Miyake, για να εορτασθεί η πρώτη επέτειος του μουσείου και ερευνητικού κέντρου για το ντιζάιν 21_21 Design Sight, στην περιοχή Ροπόνγκι του Τόκιο.
Ο Miyake, επικεφαλής του ιδρύματος, ζήτησε από τους Nendo να κάνουν κάτι με τα απομεινάρια του χαρτιού που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του πλισέ υφάσματος. Οικολογική η πρόθεση λοιπόν και οι Nendo ανταποκρίθηκαν με ένα ρολό επάλληλων χαρτιών, τα οποία ξεφλουδίζονται από τον ιδιοκτήτη τους μέχρις ότου σχηματιστεί ένα ωραιότατο λάχανο. Τα φύλλα συγκρατούνται μεταξύ τους χωρίς καρφιά ή βίδες και είναι περασμένα με ρητίνη για να έχουν μεγαλύτερη αντοχή. Τώρα πόσο μεγάλη είναι αυτή η αντοχή ώστε να αντέξει το βάρος ενός ανθρώπου δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Διότι, όπως θα έλεγε και ο Αϊνστάιν: «Εκείνος που ποτέ δεν κάνει λάθη, ουδέποτε δοκίμασε κάτι καινούργιο».
Η καρέκλα Cabbage (2008), από τους Ιάπωνες Nendo, κατασκευάζεται από τα «υπολείμματα» πλισέ χαρτιού που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή πλισέ υφάσματος. Το κάθισμα δημιουργείται όταν «ξεφλουδίσεις» ένα ένα τα επάλληλα φύλλα χαρτιού, οπότε και το σχήμα που προκύπτει μοιάζει με «λάχανο» –εξ ου και το όνομά του.
Της Μαριλένας Αστραπέλλου
Από το ΒΗΜΑDECO
Πηγή : www.homefood.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;