Φρέσκα µυρωδάτα φασολάκια µε πατατούλες

21 Αυγούστου 201412:28

Υλικά

1 κιλό φασολάκια φρέσκα, καθαρισµένα και πλυμένα ή κατεψυγμένα
300γρ. πατατούλες µικρές, καθαρισµένες
1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένο
400γρ. ντοµάτες ώριµες, τριµµένες στον τρίφτη
½ φλιτζάνι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
1 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκοµµένο (προαιρετικά)
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
¼ κουτ. γλυκού κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το κρεµµύδι και το σκόρδο σε µεγάλη κατσαρόλα µε ¼ φλιτζανιού νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν µέχρι να µαλακώσουν και να πιουν το νερό τους. Προσθέτετε τότε το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε ελάχιστα µέχρι να πάρουν λίγο χρώµα.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα φασολάκια στην κατσαρόλα και ανακατεύετε µέχρι να καλυφθούν µε το λάδι. Προσθέτετε πέντε κουταλιές της σούπας νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά µέχρι να µαραθούν.

Βήμα 3

Προσθέτετε την ντοµάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Όταν πάρουν βράση προσθέτετε τις πατατούλες. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 15 λεπτά ή µέχρι να µισοµαγειρευτεί. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό.

Βήμα 4

Ρίχνετε το µαϊντανό και το βασιλικό και συνεχίζετε να σιγοβράζετε το φαγητό για 15 λεπτά περίπου επιπλέον µέχρι να µαγειρευτεί και να µείνει µε το λάδι του.

Πηγή:www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr