Ένα φιλέτο με πράσινα και ροζ πιπέρια που θα σας μαγέψει με την υπέροχη ελαφρά πικάντικη γεύση του.
Συστατικά:
4 φιλέτα μοσχαρίσια πάχους 4 εκατοστών
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κόκκους πράσινο πιπέρι
2 κ.σ. κόκους ροζ πιπέρι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml κρέμα γάλακτος
100 ml κονιάκ
4 κ.σ. σχοινόπρασσο
1 φρέσκο ζωμό βοδινού
Οδηγίες:
Βάζουμε ένα τηγάνι τεφάλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε τα φιλέτα, ολόκληρα τα σκόρδα, τα 2 κλαδάκια δενδρολίβανο και κατεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο.
Ψήνουμε τα φιλέτα σύμφωνα με τα γούστα μας ή ακολουθούμε το σωστό ψήσιμο που λέει ότι το φιλέτο για να μην σκληρύνει πρέπει να είναι ψημένο μέτριο δηλαδή 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Εάν θέλετε ακολουθείστε τον παρακάτω πίνακα με τους χρόνους ψησίματος για να έχετε πάντα ένα σωστά ψημένο φιλέτο στα γούστα σας.
Βγάζουμε τα φιλέτα και τα σκόρδα από το τηγάνι και τα σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο μέχρι να φτιάξουμε την σάλτσα.
Βάζουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια να σοταριστούν και το πιπέρι.
Σοτάρουμε για 5 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
Προσθέτουμε τον φρέσκο κύβο μοσχαρίσιο ζωμό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μόλις διαλυθεί ο κύβος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασσο και περιμένουμε να δέσει το μείγμα.
Σερβίρουμε το φιλέτο ολόκληρο ή λεπτοκομμένο επάνω σε σπαράγγια και ρίχνουμε από πάνω την σως.
Ή γαρνίρουμε με ψητά λαχανικά, πουρέ, ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Πηγή: gourmed.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;