fileta-koliou- à-lescabèche

Φιλέτα κολιού à l’escabèche (Σαν Σαβόρο)

22 Ιουνίου 201213:00

fileta-koliou- à-lescabècheΧρόνος αναμονής: 10 λεπτά, χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος: 24 ώρες.


υλικά

για 4 άτομα

4 κολιοί, σε φιλέτα μέτρια, πλυμένα και στραγγιγμένα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

1 καρότο, σε ροδέλες

20 ml λευκό ξηρό κρασί

5 ml ξίδι από λευκό κρασί

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

½ κ.σ. ροζ πιπέρι

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

7 κ.σ. ελαιόλαδο

αλεύρι για το τηγάνισμα

εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζουμε τα φιλέτα σε πιατέλα ή σε κάποιο γυάλινο σκεύος με καπάκι. Βάζουμε στο τηγάνι μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει, προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το ροζ πιπέρι, τον μαϊντανό, το αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά. Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα, τρίβουμε λίγο πιπέρι, τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη ή καπάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σερβίρονται κρύα.

Της Ειρήνης Τσολακέλλη, από το ΒΗΜΑgourmet

Πηγή : HomeFood.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr