Τα υγιεινά, απολαυστικά φελάφελ «παντρεύονται» γευστικά με τη μοναδικό συνδυασμό μαγιονέζας και γιαουρτιού. Τα αντιοξειδωτικά λαχανικά και τα μυρωδικά συμπληρώνουν αυτό το έθνικ πιάτο της Μέσης Ανατολής.
Συστατικά
1/2 φλυτζάνι μαγιονέζα
1/2 φλυτζάνι γιαούρτι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλυτζάνι αγγούρι τουρσί
4 κυπριακές πίτες
250 γρ. ρεβίθια
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια τριμμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιαντρο σκόνη
1 1/2 κουταλάκι κύμινο σκόνη
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
Tρόπος παρασκευής συνταγής
Μουσκεύουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ.
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί (τα ρεβίθια ωμά).
Προσθέτουμε λίγο ψωμί μουσκεμένο και πολύ-πολύ καλά στυμμένο και λίγη φρυγανιά κοπανισμένη, για να δέσει το μείγμα.
Πλάθουμε με το χέρι μας σε κεφτέδες.
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και στραγγίζουμε σε χαρτί.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά, ανοίγουμε τις κυπριακές πίτες σαν πορτοφόλι, βάζουμε στην κάθε μία λαχανικά, μαγιονέζα, γιαούρτι και από τρία φελάφελ και σερβίρουμε.
Διάρκεια: 30 λεπτά
Πηγή : lovecooking.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;