environmental_

Εκδήλωση για τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς από το Κέντρο «Δήμητρα» και τη «Βελανιδιά»

3 Νοεμβρίου 201112:55

environmental_Το Κέντρο «Δήμητρα» Κομοτηνής και η ομάδα εθελοντών Κομοτηνής «Βελανιδιά» διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα : «Ενεργοί  μικροοργανισμοί».

Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Γεωπονικής του Α.Π.Θ κος  Γιώργος Δαουτόπουλος

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 στις 6.30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Δήμητρα» Κομοτηνής επί της παλιάς οδού Ξάνθης πλησίον της σιδηροδρομικής γραμμής.

Σκοπός της  εκδήλωσης είναι να πληροφορηθεί  κάθε ενδιαφερόμενος , χρήσιμα στοιχεία  για την καινοτόμο αυτή τεχνολογία , που ήδη εφαρμόζεται από ετών σε άλλες περιοχές καθώς και τις δυνατότητες εφαρμογής της , δεδομένου ότι οι ενεργοί μικροοργανισμοί είναι  ένα απόλυτα οικολογικό προϊόν που βρίσκει εφαρμογή σε πάρα πολλούς τομείς όπως στη γεωργία, κτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργειες, βιομηχανία , διαχείριση νερών, λυμάτων, σκουπιδιών, υγεία,  νοικοκυριό,  προστασία περιβάλλοντος, κ.λπ. με άμεσα και καλά αποτελέσματα.

«Βελανιδιά»: είναι τοπική ομάδα του Πελίτι που ασχολείται με τη διάδοση και τη διάσωση των ντόπιων ποικιλιών και με πρακτικές οικολογίας στην καθημερινότητα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σπόροι ντομάτας από ντόπιες ποικιλίες.

Για πληροφορίες απευθυνθείτε  στα τηλέφωνα

2531022121  –  2531082019  –  69744336775  όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες .


Πληροφοριακά στοιχεία για τους ενεργούς μικροοργανισμούς.

Οι μικροοργανισμοί είναι πανταχού παρόντες και η δράση τους είναι καθοριστική σημασίας στην καθημερινή μας ζωή .Κάποιοι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην παραγωγή  τροφίμων, όπως η μαγιά και η πυτιά για την παραγωγή ψωμιού , τυριού , γιαουρτιού , κρασιού κλπ., αλλά και σε πολλές άλλες χρήσεις .

Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί, που είναι τα θέμα της ημερίδας μας , είναι μείγμα διαφόρων ωφέλιμων μικροοργανισμών που υπάρχουν ελεύθεροι στη φύση από όπου απομονώθηκαν , πολλαπλασιάστηκαν και μελετήθηκαν  

Από τη μελέτη της δράσης τους προέκυψε ότι όταν έρθουν σε επαφή με οργανικά υλικά, παράγουν βιοενεργά συστατικά, βιταμίνες, ένζυμα, φυσικά αντιβιοτικά, ενισχύουν τη φωτοσύνθεση στο έδαφος και έχουν αντιοξειδωτικές επιδράσεις στο σύστημα που εφαρμόζονται , βοηθώντας έτσι πολύ στην ανάπτυξη και την υγεία των φυτών καθώς και τη γονιμότητα του εδάφους.

Αυτό οδήγησε σε μια εκτεταμένη εφαρμογή τους  στη γεωργία, κτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργειες, βιομηχανία, παραγωγή τροφίμων, διαχείριση νερών, λυμάτων σκουπιδιών, νοικοκυριό, δομικά υλικά, προστασία του περιβάλλοντος, εξάλειψη δυσοσμιών, υγεία (ιατρική).

Οι ενεργοί μικροοργανισμοί  επηρεάζουν κατά τέτοιο τρόπο το μικροβιακό περιβάλλον, ώστε να επικρατούν σ’ αυτό οι ωφέλιμοι – αναγεννητικοί μικροοργανισμοί.

Η τεχνολογία των ενεργών μικροοργανισμών δεν περιέχει γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, δεν χρησιμοποιεί χημικές ουσίες και είναι προϊόν απόλυτα φυσικό και ασφαλές εγκεκριμένο και για τις βιολογικές καλλιέργειες.

Οι ενεργοί μικροοργανισμοί  παράγονται και χρησιμοποιούνται σήμερα σε περισσότερες από 150 χώρες , μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας , στις αγροκαλλιέργειες, καλλιέργειες κηπευτικών, οπωροφόρων δένδρων, αμπελοκαλλιέργειες, στην κτηνοτροφία, στη μελισσοκομία στις υδατοκαλλιέργειες ,στο σπίτι, στην ιατρική κλπ.

 

Η εφαρμογή τους είναι πολύ εύκολη (κυρίως με ψεκασμό)

Από τις  μέχρι τώρα εφαρμογές  προκύπτουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα ως προς τις αποδόσεις των καλλιεργειών και την ποιότητα της παραγωγής , ανώτερη γεύση και μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης  των προϊόντων . Επιδρούν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κομπόστ, βελτιώνουν τη δομή του εδάφους και το βοηθούν να συγκρατεί την υγρασία, συμβάλλοντας έτσι στην υγιή ανάπτυξη των φυτών. Ακόμη συντελούν στη δυναμική ανάπτυξη των φυτών, αυξάνοντας τη χλωροφύλλη, στη βελτίωση της ανθεκτικότητάς τους και στην επίτευξη της ομοιομορφίας των καρπών.

Στην κτηνοτροφία οι ενεργοί μικροοργανισμοί φροντίζουν για ένα υγιές κλίμα στον στάβλο, εξαφανίζουν τη δυσοσμία, βελτιώνουν την ποιότητα και την αποδοτικότητα των ζωοτροφών, αυξάνουν τις αποδόσεις των ζώων και ταυτόχρονα παράγουν υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Στην μελισσοκομία ,με τη χρήση τους ,παρατηρήθηκε αύξηση της αντοχής των μελισσών στις χαμηλές θερμοκρασίες και μεγάλο περιορισμό των διαρροιών και της αμερικανικής σηψιγονίας

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr