Ένα πιάτο Ελλάδα: Ταλιατέλες με τοματίνια, βασιλικό και μοτσαρέλα Βουβαλιού

2 Νοεμβρίου 201518:15

Ένα πιάτο που όλα τα αρώματα του θυμίζουν έντονα καλοκαίρι και Ελλάδα. Αυτό που ξεχωρίζει την γεύση είναι η εξαιρετική Ελληνική μοτσαρέλα βουβαλιού*

Υλικά:

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 10 τοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 180 γρ. μοτσαρέλα βουβαλιού (τριμμένη η κομμάτια στο χέρι)
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό
  • 150 γρ. βούτυρο βουβαλιού
  • αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία:

  • Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα, τις σουρώνουμε και κρατάμε ½ ποτήρι  από το νερό.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το Βουβαλίσιο βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά.
  • Προσθέτουμε τα τοματίνια, αλατοπίπερο και το βασιλικό, και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά.
  • Ρίχνουμε το νερό από τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ακόμα, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ρίχνουμε τις ταλιατέλες πάλι στην κατσαρόλα που τις βράσαμε και μόλις τα τοματίνια είναι έτοιμα τα ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη μοτσαρέλα η κομμάτια στο χέρι

butter

Την μοναδική Ελληνική μοτσαρέλα από βουβαλίσιο γάλα την παράγει η Οικογένεια Μπέκα και θα την βρείτε σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα. Στα ίδια σημεία θα βρείτε και τα υπόλοιπα προϊόντα όπως το βουβαλίσιο βούτυρο

Η φάρμα Μπέκα είναι η πρώτη που παρήγε κάτω από την ετικέτα «βουβαλινό», μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων από βουβαλίσιο γάλα και το σύστησε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα μέσα από ένα ευρύ δίκτυο διανομής. Προερχόμενος από κτηνοτροφική οικογένεια, ο Γιάννης Μπέκας ύστερα από εξειδικευμένες σπουδές, δημιούργησε το 2006 μια καθετοποιημένη μονάδα, η οποία παράγει αποκλειστικά από βουβαλίσιο γάλα που προμηθεύεται από κτηνοτρόφους της ανατολικής και κεντρικής Μακεδονίας, υψηλής ποιότητας και μοναδικής γεύσης προϊόντα: βούτυρο, γιαούρτι, ρυζόγαλο, κρέμα, αϊράνι, λευκό τυρί , καϊμάκι και καζάν ντι πί. Από το τέλος της άνοιξης και για όλο το καλοκαίρι, παράγει και παγωτό καϊμάκι και frozen yogurt.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 2ο χλμ. Σερρών Θεσσαλονίκης – Σίνδος Χαλάστρας, Χορτιάτης (Περίχωρα Θεσσαλονίκης)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310 795 973
FAX: 2310 795 973
E-MAIL: info@oikogeneiampeka.gr
SITE: www.oikogeneiampeka.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr