Αιγυπτιακή Φάτα (Fata )

2 Οκτωβρίου 201620:46

Η φάτα (fata) είναι ένα από τα παραδοσιακά αραβικά πιάτα. Αυτό που κάνει τη φάτα να ξεχωρίζει είναι η σάλτσα που προστίθεται στο τέλος. Η περιγραφή μπορεί να μην ενθουσιάζει, η γεύση όμως είναι εκπληκτική.

Υλικά
400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας
4 φρυγανιές
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 ½ φλ. Γιαούρτι στραγγιστό
4 – 5 σκόρδα λιωμένα
5- 6 κ. σούπας λάδι
10-12 κ. σούπας ξύδι
Αλάτι

Εκτέλεση
-Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα , μόλις βράσει προσθέτουμε το κρέας και 1 κρεμμύδι. Το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα να ψηθεί και να μαλακώσει.
-Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και βάζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά , μόλις αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε το νερό και το αλάτι. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 – 15 λεπτά.
-Σπάμε τις φρυγανιές σε μεγάλα κομμάτια και τις μοιράζομε σε 3 μπολ. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το κρέας. -Προσθέτουμε από μια κουταλιά σούπας ζωμό σε κάθε μπολ. Προσθέτουμε από πάνω το ρύζι. Τέλος προσθέσουμε το γιαούρτι, το στρώνουμε ομοιόμορφα.
-Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο. Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι και 1 κ. γλυκού αλάτι. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά πάνω στη φωτιά ανακινώντας το τηγάνι να ανακατευτούν τα υλικά.
-Μοιράζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στα μπολ πάνω από το γιαούρτι. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθετα τη φάτα ώστε η σάλτσα να εισχωρήσει μέχρι το πάτο και σερβίρουμε.

Πηγή: nostimesyntages.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr