Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την αίτηση της Τουρκίας να εντάξει τον μπακλαβά ως τουρκικό προϊόν και περιελήφθη στον κατάλογο με τα προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).
Πρόκειται για το πρώτο τουρκικό προϊόν που εντάσσεται από την Ε.Ε. στην κατηγορία αυτή. Είναι φανερό ότι η Άγκυρα έσπευσε στην πρώτη αίτησή της να κατοχυρώσει την ονομασία «μπακλαβάς» ως τουρκικό προϊόν, ώστε να προλάβει άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, που θα μπορούσαν να ορθώσουν εμπόδια, διεκδικώντας την ονομασία του προϊόντος.
Έτσι, το προϊόν «Αntep Baklavasi» – «Gaziantep Baklavasi», που χαρακτηρίζεται ως ένα γλυκό ζαχαροπλαστικής στρωμάτων κρούστας γεμιστό με κρέμα σιμιγδαλιού και Antep φιστίκι που γίνεται στην επαρχία Gaziantep, στη νοτιοανατολική Ανατολία, είναι το 16ο προϊόν κράτους μη μέλους της Ε.Ε. που λαμβάνει το καθεστώς προστασίας και το πρώτο τουρκικό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;