Στην Αιθιοπία, σε κάθε φαγητό τους προσθέτουν 4 κουταλιές της σούπας σκόνη πιπεριού Ber-beri ή πάστα, ένα εξαιρετικά καυτερό πιπέρι.
Συστατικά συνταγής
3 κούπες κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κούπα πάστα Ber-beri
85 γραμμάρια βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σκόνη
1 κούπα νερό + 2 κούπες νερό + 3 κούπες νερό
1 κοτόπουλο κομμένο σε 12 κομμάτια
¼ της κούπας χυμός λεμονιού
6 αυγά βρασμένα ολόκληρα
3 σκελίδες σκόρδολιωμένες
1 κούπα ζωμός κοτόπουλου
½ κούπα κόκκινο κρασί
Αλάτι
Οδηγίες συνταγής
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε τα κρεμμύδια (χωρίς λίπος) μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το πιπέρι, το κάρδαμο, το αλάτι, την πάστα Ber-beri, και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη 1 κούπα νερό. Σε 2 κούπες νερό ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε για 10 λεπτά. Βυθίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα και τα αφήνουμε για 5-6 λεπτά. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και το ρίχνουμε στο μείγμα κρεμμυδιών. Σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου και τις 3 κούπες νερό. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30-40 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά, από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τα τσόφλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 30 – 40 λεπτά
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;