Churros (Mεξικάνικο Γλύκισμα)
Υλικά
- ·
300 gr. νερό
- ·160 gr.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ·20 gr.ζάχαρη
- ·1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ·1 αυγό
- ·1 λεμόνι
- ·Λάδι για το τηγάνισμα
Για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- ·Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το αλάτι να βράσουν.
- ·Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη με ξύλινη κουτάλα.
- ·Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι με τον χυμό του λεμονιού να κάψει.
- ·Μεταφέρουμε την ζύμη σε κορνέ με το χοντρό στόμιο.
- ·Μόλις κάψει το λάδι δημιουργούμε δημιουργούμε με το κορνέ μπαστουνάκια περίπου 5-7 εκατοστά.
- ·Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα churros και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.
- ·Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4591&Itemid=49#ixzz1RpiqMn6l