Υλικά
300γρ. ροβίτσα
2 ματσάκια γλιστρίδα, κομμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια
2 ντομάτες μέτριες, σε κύβους
1 πιπεριά μεγάλη, σε καρεδάκια
1 κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη
150γρ. φέτα Μυτιλήνης, σε κύβους
½ ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
μερικές ελιές θρούμπες
1 κουτ. σούπας ξίδι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
ρίγανη ξερή
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τη ροβίτσα σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να «σπάσει».
Βήμα 2
Την στραγγίζετε και την αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 3
Στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζετε το λάδι, το ξύδι και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Βήμα 4
Σε μια σαλατιέρα βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνετε τη ροβίτσα και ανακατεύετε καλά. Σκορπάτε τα κυβάκια της φέτας, ρίχνετε το μίγμα με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με την ρίγανη, ανακατεύετε απαλά μια ακόμη φορά και σερβίρετε.
Πηγή:www.olivemagazine.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;