NEW_YORK_BURGERS_copy

Burgers από τη Νέα Υόρκη

13 Απριλίου 201116:58

NEW_YORK_BURGERS_copyΆλλη εκδοχή του burger με το δικό του ξεχωριστό ντρέσσινγκ


Συστατικά συνταγής

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

  • 1 1/4 του κιλού μοσχαρίσιο κιμά
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

  • 6 φέτες τυρί τσένταρ ή άλλο που λιώνει
  • 12 λεπτές φέτες μπέικον, ήδη ψημένες σε τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανές
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες σε λεπτές ροδέλες
  • 6 φύλλα μαρουλιού
  • 6 ψω μάκια για burgers με σουσάμι

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ

  • 8 κ.σ. μαγιονέζα
  • 5 κ.σ. ντομάτα κέτσαπ
  • 1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι λιωμένο
  • 1 κ.γ. Γούστερ σως (Worcestershire)
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο (ή 1 κ.γ. ξερό)
Οδηγίες συνταγής
  1. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε καλά τα υλικά του ντρέσσινγκ και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Σε άλλο μπωλ βάλτε τον κιμά, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη, ζυμώστε καλά και φτιάξτε 6 μπιφτέκια περίπου 2 εκ. πάχος.
  3. Ψήστε τα ανάλογα με την προτίμησή σας και λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά βάλτε πάνω σε κάθε μπιφτέκι μια φέτα τυρί και αφήστε μέχρι να αρχίσει να λιώνει.
  4. Μόλις είναι έτοιμα βάλτε στη βάση του κάθε ψωμιού από ένα μπιφτέκι, 2 φέτες μπέικον, κρεμμύδι, ντομάτα, 1 φύλλο μαρουλιού, 1 κουταλιά ντρέσσινγκ και σκεπάστε με το άλλο μισό του ψωμιού.

http://www.lovecooking.gr/

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr