Μια συνταγή φιλική προς όσους δεν μπορούν να ξεκαλοκαιριάσουν χωρίς κρέας…
από την Τίνα Webb
Υλικά για 4 άτομα (ορεκτικό):
4 κολοκύθια μικρά, κομμένα σε κύβους
2 μελιτζάνες μικρές, κομμένες σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε κύβους
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας πελτέ από λιαστές ντομάτες
2 λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε ροδέλες
100ml ελαιόλαδο
λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Mέσα σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο στο λίπος του μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε από το τηγάνι και το κρατάτε ζεστό σ’ ένα πιάτο σκεπασμένο.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ -αφού πρώτα τον αραιώσετε σε δύο κουταλιές σούπας νερό- λίγο αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 6-7 λεπτά.
Αφαιρείτε το καπάκι του τηγανιού και ρίχνετε το λουκάνικο. Χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό αφήνετε να πιει τα υγρά του, σιγομαγειρεύοντας για 5 λεπτά ακόμη.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
πηγή: www.protothema.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;