Μπεγώτο (μαριδάκι χιώτικο)

21 Φεβρουαρίου 201712:57

Μια πραγματικά πρωτότυπη συνταγή μεζέ που θα λατρέψετε.

Υλικά συνταγής

½ κιλό ψιλό μαριδάκι
¼ του κιλού κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε και καθαρίζουμε το μαριδάκι. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει για μερικά λεπτά. Μετά το ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια και αλατίζουμε. Ρίχνουμε στο μείγμα τόσο αλεύρι ώστε να αλευρωθεί καλά. Το κοσκινίζουμε για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.
Ζεσταίνουμε καλά το λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα. Πιέζουμε την επιφάνεια ώστε να πλατύνει και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Μεταφέρουμε τις τηγανίτες με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Πηγή: icookgreek.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr