Αρνίσια μπριζολάκια με ντομάτα και κουκιά
Της Μίνας Κακανιά, από το ΒΗΜΑgourmet
{loadposition likebox} {loadposition tweet}
υλικά
για 4 άτομα
8 μπριζολάκια από τη νεφραμιά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
30 γραμμ. προσούτο, σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
400 γραμμ. ντομάτες, σε κυβάκια
2 κ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
300 γραμμ. φρέσκα κουκιά, χωρίς το εξωτερικό περίβλημά τους ή κατεψυγμένα
½ κ. καφέ αλάτι
Εκτέλεση
Πασπαλίζετε τα μπριζολάκια με το πιπέρι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε ελαφρώς, σε υψηλή θερμοκρασία, για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Τα βγάζετε από το τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σοτάρετε το προσούτο και το κρεμμύδι ώσπου το τελευταίο να γίνει διάφανο, ανακατεύοντας συνεχώς για 4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Βάζετε ξανά τα μπριζολάκια στο τηγάνι, προσθέτετε τις ντομάτες, τον βασιλικό, το ξίδι και τα κουκιά, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να σιγοβράζουν, μισοσκεπασμένα, για 10-12 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Τα σερβίρετε ενώ είναι ακόμη ζεστά.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;