Αρνάκι μεθυσμένο με γεύση Καραϊβικής

22 Ιουνίου 201311:08

Για το κυριακάτικο τραπέζι σας προτείνουμε ένα αλλιώτικο αρνάκι μαγειρεμένο με ρούμι και καυτερή πιπεριά. Συνοδεύστε το με ένα απλό λευκό πιλάφι και πράσινη σαλάτα.

Υλικά για 4 άτομα:
1½ κιλό αρνί (από μπούτι χωρίς το κόκαλο)
3/4 φλιτζανιού ρούμι σκούρο
4 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
4 φέτες μπέικον
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση

Κόβετε κάθε σκελίδα σκόρδου στα τέσσερα. Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού κάνετε χαρακιές στο κρέας και μπήγετε εκεί τα κομμάτια του σκόρδου και μετά κάνετε το κρέας ρολό και το στερεώνετε με σπάγκο ψησίματος.
Σοτάρετε το μπέικον σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό και μετά το αφαιρείτε από το σκεύος.
Αναμιγνύετε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι και πασπαλίζετε το κρέας με το μείγμα από όλες τις πλευρές.
Σοτάρετε το κρέας στο λίπος του μπέικον μέχρι να ροδίσει λίγο λίγο από όλες τις πλευρές και το αποσύρετε. Προσθέτετε στο τηγάνι το ζωμό των λαχανικών, τη δάφνη, τις πιπεριές και το μπέικον θρυμματισμένο. Ανακατεύετε και προσθέτετε το κρέας. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα.
Ρίχνετε το ρούμι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1 επιπλέον ώρα. Κατά διαστήματα γυρίζετε το κρέας και στο τέλος αφαιρείτε τον σπάγκο.
Σερβίρετε και συνοδεύετε με ρύζι basmati ή jasmine που μαγειρεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

arninart
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr