Από τον κ. Οζγκιούρ Φερχάτ στην “ΑΣΕΤΜΔΤ” … Και μετά τί;

28 Ιουνίου 202209:09

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο γράφων είχε σκοπό να σταματήσει την αρθρογραφία του για το φαινόμενο της τουρκοπροξενικής παρεμβατικότητας στην Θράκη, καθώς το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. με την απάντηση-ανακοίνωσή του απο/παραδέχθηκε, αναγνώρισε την ύπαρξή του προβλήματος , κι έστειλε συγκεριμένο μήνυμα προς την γείτονα.

Το γεγονός ,όμως, της αποσιώπησης του διπλού πραξικοπήματος που συνετελέσθη στην Θράκη, ένα με ΕΥΘΥΝΗ του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση του κ. Οζγκιούρ Φερχάτ και το δεύερο με την απερίσκεπτη παραδοχή του τοπικού πολιτικού δυναμικού για τον ρόλο της παράνομης και καταδικασθείσης από τον Άρειο Πάγο “Ανωτάτης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” δημιουργεί τεράστια ζητήματα στην τοπική πολιτική σκηνή.

Η πρόσφατη συνέντευξη του πρώην ΥΠΕΞ κ. Γ. Κατρούγκαλου στον ΧΡΟΝΟ επιβεβαίωσε την τακτική ανοχής που επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στη δράση πολιτικών στελεχών του στην Ξάνθη ή την Ροδόπη που συμπορεύονται με τους “Γκρίζους Λύκους” σπέρνοντας την αμφιβολία στην τοπική κοινωνία για τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Χώρα μας.

Εφόσον αυτή είναι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ας μην μας εκπλήσσει η τακτική του κ. Τάκη Χαρίτου που μέχρι σήμερα δεν έχει απαιτήσει ξεκάθαρη απάντηση τόσο από το κόμμα του όσο και από τον κ. Οζγκιούρ Φερχάτ για το αν συμφωνεί με την θέση που προωθούν τουρκοπροξενικοί κύκλοι πως η βουλευτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη είναι προϊόν εκλογονοθείας.

Απορώντας για την “προξενολειχία” των Εθνοπατέρων της Θράκης

Από την άλλη ας μην ξεχνάμε ότι οι κ. Οζγκιούρ Φερχάτ και Ερντέν Χουσεΐν είναι οι αγαπημένοι και πλέον προβεβλημένοι εκ του ΣΥΡΙΖΑ στο ψευδομουφτειακοτουρκοπροξενικό περιβάλλον ενώ ας επισημανθεί ότι ο ίδιος ο διπλωματικά και πολιτικά απόβλητος κ Μουράτ Ομέρογλου προωθεί για τον πρώτο βαθμό ΟΤΑ , εμφανέστατα τους κκ. Ερντέν Χουσεΐν (Αρριανά) και Ιμάμ Τζανέρ (Ίασμος).

Στο μεσοδιάστημα είχαμε και το γνωστό, ενδομειονοτικού χαρακτήρα, “τρομοκρατικό χτύπημα” από την αόρατη αποκλίνουσα ομάδα εξουσίας της παράνομης και καταδικασθείσης από τον Άρειο Πάγο “Ανωτάτης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” με την “καρατόμηση” των κκ. Οντέρ Μουμίν και Ιλχάν Αχμέτ.

Δρ Περβίν Χαϊρουλλάχ: Η “master mind” του ΚΙΕΦ για ειδικές αποστολές

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: Στην θέση των εκπεσόντων προκρίνονται οι αρεστοί.

Έκτοτε ο καθείς εκ των δύο αποπεμφθέντων ακολούθησε διαφορετικό τρόπο αντίδρασης και υπερασπιστικής γραμμής αλλά το ερωτηματικό για τον ρόλο της “ΑΣΕΤΜΔΤ” παραμένει και ίσως αυτό ανησύχησε και το ΥΠΕΞ που βλέπει άλλους σχεδιασμούς να εμφανίζονται στον ορίζοντα

Μας εξέπληξε η ΑΚΡΙΤΗ υιοθέτηση από το τοπικό πολιτικό δυναμικό του δήθεν ρόλου της εξτρεμιστικής και παρακρατικής “ΑΣΕΤΜΔΤ” ενώ και ο κ. Γ. Κατρούγκαλος δεν βρήκε ούτε μία κουβέντα να πει για το θέμα. Στο ίδιο μήκος κύματος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ που προσπαθούν να ισοσκελίσουν τα δικά τους εσωκομματικά καμώματα μιλώντας απροσδιόριστα για “πολιτικές διεύρυνσης των δημοκρατικών της δικαιωμάτων και ένταξης στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής,που μόνο μια Προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να της προσφέρει”.

Επειδή οι πολιτικές μεγαλοστομίες χάνονται  καλό είναι να γνωρίζουμε ότι το τουρκοπροξενικό σύστημα επιδιώκει την διατήρηση ενός αντιδημοκρατικού μοντέλου στην ενδομειονοτική διαχείριση καθώς με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ο πλήρης έλεγχος της μειονότητας και η διαχείριση διαφόρων σχεδίων χωροταξικού ελέγχου. Από την συγκριτική μελέτη και την διεθνή εμπειρία έχουμε διαπιστώσει πως από παρόμοια όργανα που στηρίχθηκαν από οργανώσεις τύπου teskilat προέκυψαν δομές “εξορίστων συμβουλευτικών οργάνων”, “εξορίστων κυβερνήσεων” και ιερατεία αποφάσεων.

Η “ΑΣΕΤΜΔΤ” λειτουργεί από το 1980 χωρίς νομική υπόσταση μέσα από πολλά προβλήματα και εσωτερικές αντιθέσεις και για τους απορούντες αναγνώστες και μόνον η συμπερίληψη του όρου “τουρκικός-ή” καθιστά παράνομη την συγκεκριμένη οργάνωση. Η συγκεκριμένη Επιτροπή λειτουργεί με αδιαφάνεια κι αυτό φαίνεται κι από την ελαστική σύνθεση των μελών της(από τα 43 που είχε κάποτε σήμερα είναι 17-2).Η υπόθεση της “ΑΣΕΤΜΔΤ” ωστόσο, δημιουργεί κι ένα άλλο ζήτημα, αυτό που άπτεται της εσωτερικής αναπλήρωσης των μελών της ανεξάρτητα από τον τρόπο απώλειας της ιδιότητάς τους.

Καλό είναι, λοιπόν, να διασαφηνισθούν τα ανωτέρω και να απαντηθούν και κάποιες ερωτήσεις από το τοπικό πολιτικό δυναμικό!

Αρθρογράφος