Απαχες μπριζόλες New York με barbecue sauce Tennessee

20 Φεβρουαρίου 201613:00

Σερβίρονται ζεστές με τη sauce στο πλάι.ΥΛΙΚΑ
120 γρ. ketchup Hellmann’s με Stevia
30 ml Whiskey Jack Daniel’s ( 2 κ.σ.)
1 κ.σ. BBQ Sauce Ηellmann’s
15 γρ. ζάχαρη καστανή ( 1 κ.σ.)
1/2 κ.σ. Worcestershire sauce
3,5 σκελίδες σκόρδου 1/2 σκελίδα για τη sauce, 3 σκελίδες για το άλειμμα
Αλάτι 1/4 κ.γ. για τη sauce, 1/2 κ.γ. για το άλειμμα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/4 κ.γ. για τη sauce, 2 κ.γ. για το άλειμμα
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
45 ml. ελαιόλαδο ( 3 κ.σ.)
1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Οδηγίες
Σε μια μικρή βαθιά κατσαρόλα, χτυπάμε ελαφρά τα υλικά για τη sauce ( ketchup, whiskey, BBQ sauce, ζάχαρη, sauce Worcestershire, 1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι) με 1/2 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος του εξωτερικού λίπους από τις μπριζόλες.

Τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.

Κόβουμε το υπόλοιπο σκόρδο σε χοντρά κομμάτια και στη συνέχεια το αλατίζουμε. Χρησιμοποιώντας την κόψη και τη ράχη του μαχαιριού, λιώνουμε το σκόρδο και το αλάτι μαζί για να δημιουργήσουν μια πάστα. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε την πάστα σκόρδου με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και το πιπέρι. Αλείφουμε το μίγμα ομοιόμορφα σε όλες τις μπριζόλες.

Ψήνουμε σε άμεση υψηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν στον επιθυμητό για εσάς βαθμό, 6 έως 8 λεπτά για μέτριες μπριζόλες, γυρίζοντας μία φορά (αν υπάρξουν αναφλέξεις, μετακινούμε τις μπριζόλες προσωρινά σε έμμεση υψηλή φωτιά). Τις αφαιρούμε από τη σχάρα και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 3 με 5 λεπτά.

Πηγή : www.cookbox.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr