Εύκολο / Προετοιμασία: περίπου 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 35΄
Υλικά (για 4 άτομα)
Διαδικασία
Παίρνουμε τα καλά στραγγισμένα αμπελόφυλλα και τα χοντροκόβουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε τα αμπελόφυλλα και το ρύζι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά. Περιχύνουμε με το κρασί και αφήνουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε 200 ml νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το αμπελοφυλλόρυζο να σιγομαγειρευτεί για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και το αμπελόφυλλο, και το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε το δυόσμο και το μαϊντανό, και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Τι πίνουμε: Ενα αρωματικό βαρελάτο Sauvignon Βlanc.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;