Ο Αγιασμός των Υδάτων στο Φανάρι

6 Ιανουαρίου 201417:08

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε όλη την Ροδόπη. Το μεσημέρι,βάσει του προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, τελέστηκε στο Φανάρι Ροδόπης ο Αγιασμός των υδάτων,προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Τον καθιερωμένο καθαγιασμό των υδάτων παρακολούθησαν ο βουλευτής ΝΔ Ροδόπης κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ζηλούδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης, εκπρόσωποι όλων των αρχών της πόλης και πλήθος κόσμου.

Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών προσήλθαν από νωρίς στο λιμάνι του Φαναρίου αψηφώντας τις ψιχάλες και τις μετεωρολογικές προβλ’εψεις, για να τιμήσουν το έθιμο της ρίψης του Σταυρού στα νερά του λιμανιού αλλά και να συμμετάσχουν στην ολοκλήρωση του εόρτιου κύκλου της Εκκλησίας από τα Χριστούγεννα μέχρι και τα Θεοφάνεια και να αισθανθούν με αυτόν τον τρόπο ότι δεν είναι μονότονη η ροή του χρόνου, νοίωθοντας βαθειά ανακούφιση μέσα από το λυτρωτικό μήνυμα και περιεχόμενο αυτών των ήμερων.Όπως είθισται νέα παιδιά βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Θρακικού Πελάγους για να πιάσουν τον Σταυρό και να λάβουν την ευλογία Του.

Παρών σε όλες τις σημερινές εκδηλώσεις των Θεοφανείων σε Κομοτηνή , Μαρώνεια και Φανάρι και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ν. Ροδόπης Ευρυπίδης Στυλιανίδης ο οποίος σε δήλωσή του στο komotinipress λίγο πριν υποδεχθεί τον Σεβασμιώτατο κ. Παντελεήμονα, είπε τα ακόλουθα:

“Τις μέρες των γιορτών είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ ξανά τους συντοπίτες μου σε αρκετά μέρη του τόπου μου: Κομοτηνή, Μαρώνεια, Προσκυνητές, Ξυλαγανή, Σάππες, Ιασμος, Διαλαμπή, Πολύανθο, Φανάρι, Κόσμιο… και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω για μία ακόμη φορά τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα πιο βασικά να εντοπίζονται στην ανεργία, τη δημογραφική κρίση και τα μεγάλα έργα που έχουν σταματήσει και που θα χρειασθεί τριπλάσιος κόπος για να ολοκληρωθούν.Πρέπει να συνεχίσουμε με πείσμα, όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε με ευθύνη για τον τόπο μας που τον πιστεύουμε και τον αγαπάμε γιατί κανείς δεν θα έρθει να μας σώσει.Χρόνια Πολλά σε όλους”

floga

panteleimoniereas

voutigma

stiulianidisziloudispanteleimon

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr