İzmir Marşı: Οι εκδηλώσεις του Αλάν Τεπέ ξεκίνησαν με τουρκικό πολεμικό εμβατήριο

30 Αυγούστου 202423:15

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων του Αλάν Τεπέ στον Δήμο Αρριανών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/8/2024 από τον οικισμό Πάσσο όπου και διαβάσθηκε η προσευχή Μεβλήτ και η πομπή με ιππήλατο άρμα όπου επέβαινε ο Αγάς του Πανηγυριού Σινάν Χασάν κατευθύνθηκε προς τον Δοκό και την Φιλλύρα.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στον πολιτικό εταίρο του Ερδέμ Χουσεΐν, μουχτάρη του οικισμού Πάσσος κ. Σινάν Χασάν για τον οποίο αγοράσθηκε από την Τουρκία ειδική παραδοσιακή ενδυμασία “πολιτιστικής άυλης κληρονομιάς” ώστε να δοθεί η εντύπωση ότι η πανήγυρις είναι 100% αποκλειστικά τουρκική. Στη φωτογραφία βλέπουμε την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών και ευνοουμένη του κ. Ερδέμ Χουσεΐν, όπως μας λένε στην περιοχή, κ. Μανάβ Ισμαήλ Μινέ.

Η έναρξη της πορείας συνοδεύθηκε υπό τους ήχους του τουρκικού πολεμικού εμβατηρίου İzmir Marşı το οποίο όπως θυμόμαστε είχε ακουσθεί και στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής από την Ισίν Καρατζά την 4/8/2024, και προφανώς δεν πρόκειται για σύμπτωση.

Παρόντες ο Εγκάθετος βουλευτής της Νέας Αριστεράς Οζγκιούρ Φερχάτ, ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού ισλαμοφασιστικού DEB/ΚΙΕΦ Μετίν Χατζηοσμάν, ο Εγκάθετος περιφερειακός σύμβουλος του Χρ. Τοψίδη Ριτβάν Μολλά Ισά, ο Εγκάθετος Δήμαρχος Αρριανών Ερδέμ Χουσεΐν κ.α.

Το ίδιο εμβατήριο ακούστηκε και στον χώρο των εκδηλώσεων του Αλάν Τεπέ!

Παρακολουθήστε εδώ!

https://youtube.com/shorts/2CIpgqlEcPM?si=_xkWejcePChX2yX5

https://youtube.com/shorts/D4eCODxFXw8?feature=share

https://youtube.com/shorts/d5-u2ZvkZuw?feature=share

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Οι εκδηλώσεις στα Αρριανά συνδέονται με την “Ημέρα της Νίκης” της Τουρκίας;

Στην Κομοτηνή ακούσθηκε το Εμβατήριο της Σμύρνης…

Αρθρογράφος