Ο Ισμαήλ Χανίγια είναι νεκρός: Το Ισραήλ εκτέλεσε τον ηγέτη της Χαμάς εντός του Ιράν

31 Ιουλίου 202409:11

Με μία ανακοίνωση λίγων λέξεων η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς γνωστοποίησε τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια την οποία χαρακτήρισε ως σιωνιστική προδοτική ενέργεια.

Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την επίθεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ένα κτίριο όπου διέμεναν ο Haniyeh και ο σωματοφύλακάς του, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στην επίθεση του Ισραήλ. Σύμφωνα με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Χανίγια στην Τεχεράνη για την ορκωμοσία του νέου προέδρου του Ιράν, Masoud Pezeshkian.

Το IRGC εξέδωσε δήλωση που επιβεβαιώνει τη δολοφονία και Ιρανικές πηγές υποδηλώνουν την εμπλοκή της Μοσάντ (Mossad), αν και λεπτομέρειες της επιχείρησης δεν έχουν αποκαλυφθεί.

“Ο ηγέτης της Χαμάς Ismail Haniyeh σκοτώθηκε αφού χτυπήθηκε από «εναέριο βλήμα» στην κατοικία του στη βόρεια Τεχεράνη στις 02:00 π.μ. (τοπική ώρα), ανέφερε το Fars News που συνδέεται με το IRGC, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το βλήμα.”

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χαμάς

Στο όνομα του Αλλάχ – Μη νομίζετε ότι όσοι σκοτώνονται στο δρόμο του Αλλάχ είναι νεκροί

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς θρηνεί για τον μεγάλο Παλαιστινιακό λαό μας, για το αραβικό και ισλαμικό έθνος και για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου: Αδελφός, ηγέτης, μάρτυρας, Μουτζαχίντ Ισμαήλ Χανίγια.

Τον επικεφαλής του κινήματος, ο οποίος σκοτώθηκε σε προδοτική επιδρομή των Σιωνιστών στην κατοικία του στην Τεχεράνη, αφού συμμετείχε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Ιρανού προέδρου. Στον Αλλάχ ανήκουμε και σε Αυτόν θα επιστρέψουμε. Και αυτό είναι η τζιχάντ, νίκη ή θάνατος.

Συνάντηση Ερντογάν με το πολιτικό σκέλος της Χαμάς

Αρθρογράφος