Πρώτη συνάντηση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ με τον νέο υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα

29 Ιουνίου 202423:24

Την πρώτη του συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τον νέο υπουργό, Κώστα Τσιάρα, πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΚΙΝΑΛ , Ιλχάν Αχμέτ.

Ο κ. Τσιάρας ενημερώθηκε από τον Ιλχάν Αχμέτ για το σύνολο της ατζέντας που αφορά την Θράκη και ειδικότερα την Ροδόπη, και αφορούν το χαρτοφυλάκιο του .

Αναδασμοί, Φράγμα Κομψάτου, λειτουργία φράγματος Ιασίου, καθυστερήσεις στις αγροτικές αποζημιώσεις, λειτουργία ΟΠΕΚΕΠΕ και παθογένειες στην λειτουργία του που επιβαρύνουν την καθημερινότητα του αγροτικού κόσμου, υπήρξαν μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν.

Παράλληλα , ο βουλευτής Ροδόπης κατέθεσε στον κ. Τσιάρα την πρόταση του για την ενίσχυση των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με βασική ενασχόληση με την καπνοκαλλιέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίκαιρη ερώτηση τον Ιανουάριο του 2023 ο τότε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου είχε δείξει τον δρόμο της υλοποίησης της πρότασης για την στρεμματική ενίσχυση, όπως αυτή συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα της Διακομματικής μετά την πρόταση του Ιλχάν Αχμέτ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάλεσε τον διευθυντή του γραφείου του κ. Κόκκινο από τον οποίο και ζήτησε την παροχή κάθε διευκόλυνσης στα ερωτήματα και τα αιτήματα που θέτει στην ηγεσία του υπουργείου, ο βουλευτής Ροδόπης.

” Προσβλέπω σε μια καλή συνεργασία με τη νέα ηγεσία του ΥΠΑΑΤ” δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ιλχάν Αχμέτ. “Για μένα είναι γνωστό ότι μπροστά στην επίλυση των ζητημάτων της Ροδόπης δεν μετράνε οι κομματικές προελεύσεις αλλά οι πολιτικές προθέσεις και ενέργειες . Και εκεί θα ρίξω το βάρος μου και κατά την τρέχουσα θητεία μου”.

Αρθρογράφος