2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα: αντιπροσωπεία της επιτροπής Πολιτισμού του EK (CULT) στην Ελλάδα

19 Φεβρουαρίου 202311:55

Από τις 20 έως τις 22 Φεβρουαρίου, ομάδα ευρωβουλευτών της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ μεταβαίνει στην Ελλάδα για συζητήσεις με στελέχη του φορέα διοργάνωσης και εκπροσώπους της τοπικής/περιφερειακής διοίκησης και των ελληνικών Αρχών.

 

Συνέντευξη Τύπου, Τετάρτη 22/2, 11:30 π.μ., Δημαρχείο Ελευσίνας

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι ευρωβουλευτές θα περιηγηθούν στους χώρους της διοργάνωσης, θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα και θα έχουν συζητήσεις σχετικά με την παρακαταθήκη που θα κληροδοτήσει η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στην Ελευσίνα.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας (CULT) και επικεφαλής της αντιπροσωπείας Andrey SLABAKOV την Τετάρτη 22/2 στις 11:30 π.μ. στο Δημαρχείο Ελευσίνας (Χατζηδάκη 33, 192 00).

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στα βουλγαρικά με διερμηνεία στα ελληνικά.

Για να συμμετάσχετε στη συνέντευξη Τύπου, μπορείτε  να εγγραφείτε απαντώντας στο παρόν email και αποστέλλοντας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και ΜΜΕ που εκπροσωπείτε), έως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.

Για όσους το επιθυμούν, δίνεται η δυνατότητα μετάβασης στην Ελευσίνα με δημοσιογραφικό van

Ώρα αναχώρησης: 10:30 π.μ.

Ώρα επιστροφής: 2:15 μ.μ.

Τόπος συνάντησης: Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ (Πειραιώς και Ερμού, 105 53 Αθήνα).

Εγγραφή εδώ.

Για τους εκπροσώπους του  Τύπου που θα μεταβούν στην Ελευσίνα θα ακολουθήσει περιήγηση στις Εκθέσεις Μυστήριο 44 Heiner Goebbels 7 Στήλες και Μυστήριο 17 Μελίνα στις ανακαινισμένες Αποθήκες 2 & 3 αντίστοιχα του Παλαιού Ελαιουργείου, Μυστήριο 177 Visions from the Underworld στο X – Bowling Art Center, Μυστήριο 29 Ελευσίνα – Ωμό Μουσείο στο ανακαινισμένο Παλαιό Δημαρχείο, καθώς και στην εικαστική έκθεση-εγκατάσταση Αποθέματα Inventory II στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα μέλη της αποστολής:

Andrey SLABAKOV (αντιπρόεδρος επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, επικεφαλής της αποστολής / Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Βουλγαρία)

Tomasz FRANKOWSKI (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Πολωνία)

Monica SEMEDO (Renew, Λουξεμβούργο)

Maria WALSΗ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Ιρλανδία)

Emmanuel MAUREL (Αριστερά, Γαλλία)

João ALBUQUERQUE (Σοσιαλιστές, Πορτογαλία)

Σύνδεσμοι

Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας

Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ: δωρεάν οπτικοακουστικό υλικό (CULT)

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Αρθρογράφος