Kemal Kilinstaroglou 003

Αποστολή της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης σε συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

26 Νοεμβρίου 201214:49

Kemal Kilinstaroglou 003Αποστολή της ΔΗΜ.ΑΡ. με επικεφαλής τον υπεύθυνο εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων του κόμματος, Γεράσιμο Γεωργάτο,

πραγματοποίησε επίσκεψη στις 24 και 25 Νοεμβρίου στην Κων/πολη, παίρνοντας μέρος σε συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που τελούσε υπό την αιγίδα του Τουρκικού Ρεμπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), προσκελημένη του προέδρου του κόμματος και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Στην αποστολή μετείχαν, επίσης, από την Ν.Ο. Ροδόπης, οι Ιλχάν Αχμέτ, Δάμων Δαμιανός, και Συμεών Σολταρίδης. Το συνέδριο είχε ως στόχο να ενδυναμώσει τις σχέσεις των Σοσιαλιστικών και Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων των Βαλκανίων, στο πλαίσιο των συντελούμενων αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή και του στόχου της ένταξης στην Ε.Ε. των κρατών των δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας.
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, η επίσημη αποστολή της ΔΗΜΑΡ έγινε δεκτή από τον πρόεδρο και υψηλόβαθμα στελέχη του Τουρκικού Ρεμπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, όπου ο σ. Γεράσιμος Γεωργάτος μετέφερε χαιρετισμό του προέδρου Φώτη Κουβέλη και την επιθυμία του για σύσφιξη των διμερών σχέσεων των δύο κομμάτων και δέχτηκε από τον κ.Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επίμηση πρόσκληση προς τον Φώτη Κουβέλη, για επίσκεψη του στην Άγκυρα. Η πρόσκληση έγινε άμεσα αποδεκτή και μένει να καθοριστεί η ημερομηνία πραγματοποίσης της.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε στο Φανάρι, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, όπου ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, μετέφερε το σεβασμό και την απόλυτη στήριξη του κόμματος και του προέδρου προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σημειώνοντας ότι η ύπαρξή του αποτελεί σταθερή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς Ελλάδας και Τουρκίας.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσεκάλεσε στο Φανάρι τον Φώτη Κουβέλη, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανάγνωριση της προσπάθειας του για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην τριμμερή κυβέρνηση συνεργασίας.
 Αναγνώρισε, παράλληλα, ο ίδιος, τα βήματα εκδημοκρατισμού της Τουρκίας και σεβασμού των μειονοτικών δικαιωμάτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, ευχόμενος αυτές να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και στο προσεχές μέλλον.               

DSC 0085

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr