mathites antilogia

Διαμαρτύρονται για την επιστολή της ΕΛΜΕ Ροδόπης οι εκπαιδευτικοί του ΠΕΜ

25 Νοεμβρίου 201221:30

mathites antilogiaΤην έντονη διαμαρτυρία τους για την επιστολή της ΕΛΜΕ Ροδόπης σχετικά με το ΠΕΜ,

εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων.

Στην ανακοίνωση τους επισημαίνουν:

“Ως εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργαζόμαστε στο ΠΕΜ διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ανακοίνωση της 9-11 της ΕΛΜΕ Ροδόπης που μεταξύ άλλων:

  • Ακυρώνει τη σοβαρή και επίπονη εργασία εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε εξαιρετικά δυσμενείς εκπαιδευτικές συνθήκες για χρόνια τώρα, με απολύτως κανένα στοιχείο αλλά στη βάση γενικόλογων, απλοϊκών και ατεκμηρίωτων θέσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και στο παρελθόν σε έντυπα και κύκλους που εκφράζουν συγκεκριμένες αναχρονιστικές και ξεπερασμένες θέσεις σε ζητήματα μειονοτικής εκπαίδευσης.
  • Αξιολογεί αρνητικά και ακυρώνει εμάς και το πρόγραμμα με βασικό κριτήριο τα αποτελέσματα των μαθητών στις εξετάσεις. Πρακτική, που ούτε και οι πιο άσχετοι με την εκπαιδευτική διαδικασία και λάγνοι της αξιολόγησης δεν θα τολμούσαν να υιοθετήσουν. Και μάλιστα, χωρίς τεκμηρίωση και στοιχεία.
  • Συνδέει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Λυκείου με το ΠΕΜ, κάτι που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόγραμμα διότι αυτό ποτέ δεν εστίασε στο Λύκειο και δη στις εξετάσεις του.
  • Είναι ενάντια στη χρηματοδότηση προγραμμάτων αντιμετώπισης της μαθητικής διαρροής και της στήριξης παιδιών με ειδικά χαρακτηριστικά που τους οδηγούν στην αποτυχία στο σχολείο.
  • Ζητάει να σταματήσει το πρόγραμμα, κάτι που θα οδηγήσει στην απώλεια εισοδήματος εκατοντάδων εκπαιδευτικών, ενώ πολλοί θα βρεθούν στην ανεργία.
  • Υποβαθμίζει το λειτούργημα της διδασκαλίας και τους εκπαιδευτικούς χρησιμοποιώντας το ως αφορμή για να εκφραστούν μισαλλόδοξες και περιθωριακές απόψεις. Το αποτέλεσμα είναι να εντείνει τη σύγχυση και να διχάζει την εκπαιδευτική κοινότητα σε μια συγκυρία που η δημόσια εκπαίδευση υποβαθμίζεται, οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε αναταραχή και το «αβγό του φιδιού» επιλέγει να επωαστεί στα σχολεία και την περιοχή μας. Απόδειξη ο τρόπος με τον οποίο ήδη “αξιοποιείται” η ανακοίνωση από συγκεκριμένα μέσα και ηλεκτρονικά δίκτυα.

Πιστεύουμε ότι οι απόψεις αυτές:

  • είναι διαμετρικά αντίθετες με τις πάγιες θέσεις της εκπαιδευτικές κοινότητας, όπως αυτές εκφράζονται από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ.
  • είναι διαμετρικά αντίθετες ακόμη και με προηγούμενες αποφάσεις της ΕΛΜΕ Ροδόπης που στήριζαν το πρόγραμμα και πίεζαν για τη συνέχισή του.
  • είναι επιστημονικά απαράδεκτες εφόσον δεν στηρίζονται σε καμία έρευνα και καμία ανάλυση στοιχείων και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις άριστες κριτικές που έλαβε το πρόγραμμα από αμέτρητες αξιολογήσεις εντός και εκτός της Ελλάδας καθώς και από όλες τις κυβερνήσεις της χώρας την τελευταία δεκαπενταετία.
  • είναι άκρως αντισυναδελφικές εφόσον πιέζουν την πολιτεία να σταματήσει το πρόγραμμα, οδηγώντας εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.
  • είναι παιδαγωγικά και κοινωνικά απαράδεκτες, καθώς μια διακοπή του προγράμματος, που διανύει το τελευταίο έτος υλοποίησης της τρίτης φάσης του, θα διέκοπτε τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει σε χιλιάδες μαθητές της μειονότητας (περίπου 7000 το 2011-12).
  • είναι άκρως ρατσιστικές, καθώς ζητούν να σταματήσει η δωρεάν εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στους εκπαιδευτικούς, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι το πρόβλημα των συντακτών του κειμένου είναι η συγκεκριμένη γλώσσα και όχι τα δωρεάν μαθήματα σε εκπαιδευτικούς.
  • υποβιβάζουν το επίπεδο της συζήτησης στην εκπαιδευτική κοινότητα στο επίπεδο του μεσαίωνα. Με λάσπη, με ψευδή και αστήρικτα στοιχεία, με μεταγωγικούς συλλογισμούς και γενικεύσεις, με συκοφαντία.

Ζητάμε

  • Να απαντήσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης συγκεκριμένα, με την παράθεση στοιχείων, στις ερωτήσεις που έχει απευθύνει το πρόγραμμα αλλά και μεμονωμένοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εκφράστηκαν δημόσια μέχρι αυτή τη στιγμή.
  • Να πάρουν θέση όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΕΛΜΕ Ροδόπης, ιδιαίτερα όσες εκπροσωπούνται από τα μέλη που υπερψήφισαν την ανακοίνωση.
  • Να πάρουν θέση η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.
  • Να αποσύρει το ΔΣ της ΕΛΜΕ την ανακοίνωση και να ανακαλέσει δημόσια.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr