neolaioi syriza

Εκδηλώσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο

15 Νοεμβρίου 201217:05

neolaioi syrizaΑνοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου, που οργανώνουν στην Κομοτηνή, απευθύνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Από τις μνήμες του χθες στους αγώνες του σήμερα, συζητώντας για τον εκφασισμό της κοινωνίας και την περιστολή των δικαιωμάτων μας», με ομιλητή τον κ. Μάκη Κουζέλη, Καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς». Το Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι στην είσοδο της Παλιάς Νομικής, έχει προγραμματιστεί η προσυγκέντρωση για τη διεξαγωγή της καθιερωμένης πορείας για το Πολυτεχνείο. Ενώ το πρωί της Κυριακής, στις 10.30 στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, θα διεξαχθεί ανοιχτή συνέλευση, με θέμα «Συζητώντας για το σχέδιο διακήρυξης: τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ». Ανάλογη εκδήλωση-συζήτηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει στις 30 Νοεμβρίου και 1-2 Δεκεμβρίου η κατάθεση των απόψεων και θέσεων, που θα καταγραφούν, στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα αιτήματα των φοιτητών εκείνης της εποχής, δεν περιορίζονταν μόνο σε ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος, αλλά ήταν απέναντι στην αστική πολιτική και στο αστικό κράτος, που με μέτρα λιτότητας ακόμα και τότε, τους αναγκάσαν να αιτούνται ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Αιτήματα επίκαιρα στο σήμερα. Εμείς, οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καλέσουμε όλο τον κόσμο στους δρόμους, στις πορείες προφανώς για το Πολυτεχνείο, αλλά και στην κάθε μέρα και στην κάθε κινητοποίηση που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα, γιατί για εμάς η ανατροπή είναι μεγάλη υπόθεση και θα έρθει από τον ίδιο το λαό, θα έρθει από όλα τα στρώματα που κατεβαίνουν στο δρόμο» ανέφερε μεταξύ άλλων η Χρύσα Πάντου στέλεχος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Ο Αλέξανδρος Γούναρης, από τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «ο λαός χρειάζεται να επιβάλλει τη δικιά του πολιτική, να μην ανεχτεί άλλο το φόβο, την τρομοκράτηση και τη λιτότητα. Να επιβάλουμε την πολιτική της χειραφέτησης με αξίες, όπως είναι η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και η ισότητα, και να προτάξουμε ένα διαφορετικό μέλλον. Υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος, στον οποίο μπορούμε να βαδίσουμε. Αυτός θα έρθει με την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την κυβέρνηση της Αριστεράς».

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr