ahepans

Παράρτημα της ομογενειακής ΑΧΕΠΑ στην Κομοτηνή

9 Νοεμβρίου 201213:00

Τον κυahepansβερνήτη των ΑΧΕΠΑΝΣ στην Ελλάδα κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, δέχθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στο γραφείο του, ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον κ. δήμαρχο για τους σκοπούς και της δράσεις της μεγαλύτερης και παλαιότερης ομογενειακής οργάνωσης, καθώς επίσης και για τον προγραμματισμό της ΑΧΕΠΑ να δημιουργήσει παράρτημα και στην πόλη μας.

Ο κ. Παπαδόπουλος, παρουσίασε στον κ. Πετρίδη και τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το παράρτημα της Κομοτηνής, το οποίο θα έχει επικεφαλής τον κ. Γιώργο Χριστοφορίδη.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή πραγματοποίησε λίγο νωρίτερα, ο κυβερνήτης της Ένωσης των Ελλήνων της Διασποράς ΑΧΕΠΑ, Νίκος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη του ΔΣ του Τμήματος της Κομοτηνής.

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστα Κατσιμίγα.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι εντυπωσιάστηκε από την έκθεση πεπραγμένων της ΠΑΜ-Θ. Είπε ότι χθες ιδρύθηκε Τμήμα ΑΧΕΠΑ στην Ξάνθη, σήμερα στην Κομοτηνή και αύριο στην Αλεξανδρούπολη. “Έχουμε σχέδια τα οποία θα συμπεριλάβουμε με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, μια οργάνωση στις ΗΠΑ που λέγεται Hermes και έχει σαν σκοπό να προβάλλει ελληνικά προϊόντα κι ελληνικές περιοχές. Δεν έχει προβληθεί μέχρι στιγμής η Θράκη αλλά ελπίζουμε να γίνει φέτος ή του χρόνου. Θέλουμε να διοργανώσουμε κάποιες ημερίδες επενδυτικές αν και δεν είμαστε Επιμελητήριο. Η περιοχή χρειάζεται ανάπτυξη στον οικονομικό τμήμα. Θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι στον τομέα του τουρισμού. Η ΑΧΕΠΑ είναι υπεύθυνη για το ότι ήρθαν φέτος στην Ελλάδα πάνω από 90.000 τουρίστες από το Ισραήλ γιατί έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Ισραηλινή κοινότητα στη Ν. Υόρκη. Εκτιμούμε ότι του χρόνου θα έρθουν πάνω από 100.000 κι εκτιμώ ότι πρέπει να έρθουν και στην περιοχή”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι θέλουν να διαπιστώσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, μετέφερε ότι θα έρθει ξανά στην Κομοτηνή κι ότι στις ημερίδες θα υπάρξει ενημέρωση από τους τοπικούς παράγοντες για τις ανάγκες που υπάρχουν. Είπε ότι όντως υπάρχει δυναμισμός στην περιοχή ενώ συμφώνησε με τη σημαντική γεωστρατηγική της θέση για την οποία μίλησε ο κ. Κατσιμίγας.

ahepans-katsimigas - Αντίγραφο

 

 


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr