syriza

Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για τα προβλήματα στα σχολεία

10 Οκτωβρίου 201213:29

syrizaΚλιμάκιο της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Αϊχάν Καραγιουσούφ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής

της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης και ενημερώθηκε για θέματα αρμοδιότητας της Σ.Ε. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, από την συζήτηση διαφάνηκε πως “πετρέλαιο για τα σχολεία υπάρχει μέχρι τα Χριστούγεννα δεδομένου ότι οι σχολικές επιτροπές έχουν πάρει την επιχορήγηση μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Αυτή η εξέλιξη είναι πρόδηλο ότι μας δημιουργεί ανησυχίες για το μετέπειτα διάστημα. Θεωρούμε ότι με ελεημοσύνες δεν μπορεί να συντηρηθεί η δημόσια παιδεία. Επίσης έγινε γνωστό στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δόθηκαν 54.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Θεωρούμε ότι και το ποσό αυτό είναι ελάχιστο μπροστά στις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες των σχολείων της περιοχής. Είναι φανερό ότι οι μνημονιακές πολιτικές διαλύουν την δημόσια παιδεία σε βάρος των μαθητών και σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ ισχυρές δημόσιες λειτουργίες και υπηρεσίες”.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται “απαιτούμε την πλήρη καταβολή των επιχορηγήσεων χωρίς καθυστερήσεις ώστε να είναι δυνατόν και οι σχολικές επιτροπές να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης καλεί τέλος “τους γονείς να διεκδικήσουν αφενός χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας και αφετέρου να πιέσουν και εκείνοι σε τοπικό επίπεδο ώστε να λειτουργήσουν ένα ακόμη γυμνάσιο και ένα ακόμη λύκειο στην πόλη της Κομοτηνής δεδομένου ότι σήμερα τα σχολεία ασφυκτιούν.Στόχος πρέπει να είναι η αναβάθμιση της παιδείας και όχι το πισωγύρισμα σε παλιότερες εποχές που μας οδηγούν οι πολιτικές περικοπών της μνημονιακής συγκυβέρνησης”.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr