sxoli stamatis - Αντίγραφο

Κλείνουν όλες οι Σχολές Αστυνομίας πλην Θράκης ! Συναντούν Σταμάτη οι φορείς

11 Σεπτεμβρίου 201210:11

sxoli stamatis - ΑντίγραφοΜε τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη συναντώνται την Τρίτη οι εκπρόσωποι της συνονιστικής επιτροπής φορέων της Θράκης για το θέμα του μεταναστευτικού και των Σχολών Αστυνομίας.

Όπως είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό η συνάντηση που ζήτησε ο Περιφερειάρχης με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ή στενό συνεργάτη του, πραγματοποιείται με τον πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜΘ, με τον οποίο θα συζητήσουν το θέμα της επαναλειτουργίας των Αστυνομικών Σχολών. Στη συνάντηση θα μετέχουν ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης καθώς και άλλοι φορείς.

Κλείνουν όλες οι άλλες σχολές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr δεδομένο είναι μέχρι στιγμής ότι οι 500 εισακτέοι των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων για τις Αστυνομικές Σχολές θα φοιητήσουν μόνο στη Θράκη, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί οι τοπικές κοινωνίες στο Ρέθυμνο και άλλες περιοχές ότι οι εκεί σχολές κλείνουν αναγκαστικά για να παραμείνουν οι σπουδαστές στη Θράκη. Ανάλογη διαβεβαίωση έχει κάνει από βήματος της βουλής και ο Υπουργός Ν. Δένδιας.

Κατά τα άλλα οι φορείς εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της συνάντησης και για πιθανή επαναλειτουργία των δύο Σχολών Ξάνθης και Κομοτηνής με μειωμένο αριθμό σπουδαστών. Ως προς το θέμα των Κέντρων κράτησης και των προβλημάτων που προκάλεσαν στην περιοχή, αυτό παραμένει ένα άινιγμα και το κατά πόσο θα είναι προσωρινό μέτρο, θα κριθεί από την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα που θα έχει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

XanthiPress.Gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr