Μια εύκολη Μεξικάνικη συνταγή με ρύζι, φασόλια, ντομάτα και πικάντικα τσίλι.
Υλικά συνταγής:
Ρύζι: 1 κούπα
Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 2 μέτριες
Χυμός ντομάτας: 1/2 κούπα
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές σούπας
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 4 σκελίδες
Ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι: 1 κόκκινη
Kidney beans φασόλια: 1 κονσέρβα στραγγισμένη
Κύμινο: 2 κουταλάκια τσαγιού
Αλάτι: 2 κουταλάκια τσαγιού
Σκόνη τσίλι: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ψιλοκομμένο φρέσκομαϊντανό: 4 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
1. Βάζετε το ρύζι μαζί με 2 κούπες νερό σε κατσαρόλα και το βάζετε σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει, για 20 περίπου λεπτά να μαλακώσει. Κατεβάζετε από την φωτιά και σκεπάζετε να ηρεμήσει για 5 λεπτά.
2. Βάζετε σε τηγάνι το ελαίολαδο με το σκόρδο και το τσίλι, να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό. Προσθέτετε Τα φασόλια, το αλάτι, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι. Ανακατεύετε για μισό λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε και την ντομάτα (ψιλοκομμένη και χυμό). Σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου.
3. Προσθέτετε το ρύζι και τον μαϊντανό, ανακατεύετε πάνω από τη φωτιά για 1 – 2 λεπτά.
4. Κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε αμέσως.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;