keik-kerasi-tiri

Κέικ με κεράσι και τυρί κρέμα

12 Δεκεμβρίου 201118:36

keik-kerasi-tiriΝοστιμότατο κέικ με γεύση τσιζκέικ και κερασάκια γλασέ. Ταιριάζει πολύ στο πρωινό, τον καφέ, το πάρτι.


Υλικά συνταγής:

Μαλακωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη: 180 γρ.

Τυρί κρέμα: 150 γρ.

Ξύσμα λεμονιού: από 1 λεμόνι

Ζάχαρη: 1 1/4 κούπες

Αυγά: 3 μέτρια

Αλεύρι: 1 2/3 κούπες

Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού

Κερασάκια γλασέ: 100 γρ.

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κρατάτε κατά μέρος.

2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού, να αφρατέψουν. Προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και χτυπάτε να αναμιχθούν.

3. Κατεβάζετε την ταχύτητα και προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι (μην παραχτυπήσετε το μείγμα). Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε τα κερασάκια (αν θέλετε τα κόβετε πριν στη μέση).

4. Ανακατεύετε και αδειάζετε στη φόρμα. Ψήνετε στο φούρνο για 50 – 55 λεπτά.

5. Βγάζετε από το φούρνο και ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.

http://www.radicio.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr