Ένα ζεστό επιδόρπιο! Αν σας αρέσουν οι αντιθέσεις δοκιμάστε το με κρύα σάλτσα βανίλιας! Κάτι ξέρουν στην Μ. Βρεττανία!
Συστατικά συνταγής
Οδηγίες συνταγής
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1′. Αποσύρουμε από την φωτιά, και ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος ακατατεύοντας συνεχώς. Τοποθετούμε ξανά στο μάτι. Όταν το μίγμα γίνει πολύ πηχτό αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αναμιγνύουμε την άχνη με τα γαρύφαλλα και την κανέλλα και προσθέτουμε την κρέμα μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τους κρόκους έναν έναν ανακατεύοντας δυνατά. Παράλληλα χτυπάμε τα ασπράδια σε δυνατή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Βουτυρώνουμε καλά μικρά σκεύη για σουφλέ, ρίχνουμε μέσα την κρέμα και τοποθετούμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για 40′ στους 200οC. Προσοχή! Δεν ανοίγουμε το φούρνο για 35′.
Διάρκεια: 30 λεπτά & 40 λεπτά για ψήσιμο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;