Μαροκινό στιφάδο μοσχαριού
συστατικά
“1 κιλό μοσχαρίσια ωμοπλάτη (σε μπουκίτσες)
κουτ. γλυκού κύμινο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
κουτ. γλυκού τζίντζερ
2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
2 κουτ. σούπας φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι κομμένο σέλινο
500 γρ κομμάτια ανανά
1/2 φλιτζάνι κομμένο κρεμμύδι
2 φλιτζάνια χυμός/ νερό
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε φέτες
κουτ. γλυκού κολίανδρος
3 μικρές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
κουτ. γλυκού κουρκούμη
νιφάδες μαϊντανού”
οδηγίες
Αλευρώστε και βάλτε αλάτι στο μοσχάρι και τσιγαρίστε το σε λάδι. Αφαιρέστε τα υπολείμματα του τηγανιού. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε ανακατεύοντας το χυμό και το νερό. Αφήστε να σιγοψηθεί για 1 ώρα. Προσθέστε τα καρότα και αφήστε να ψηθεί για ακόμη 30 λεπτά. Προσθέστε τον ανανά και τις ντομάτες και αφήστε να ζεσταθούν. Γαρνίρετε με μαϊντανό.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;