Μια κλασική κινέζικη συνταγή για κοτόπουλο με σουσάμι. Γλυκόξινη, εύκολη, νόστιμη συνταγή με αρώματα της Ανατολής
Προετοιμασία: 20 λεπτά| Μαγείρεμα: 20 λεπτά| Σύνολο: 40 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες
Υλικά συνταγής:
Φτερούγες κοτόπουλου: 20 τεμάχια
Σκόρδο: 3 σκελίδες
Τριμμένο φρέσκο τζίντζερ: 1 κουταλιά
Ταχίνι: 3 κουταλιές
Σησαμέλαιο: 2 κουταλιές
Σάλτσα σόγιας: 5 κουταλιές
Μέλι: 2 1/2 κουταλιές
Ξύδι λευκό: 1 1/2 κουταλιά
Σουσάμι: 1/2 κούπα
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια: 1 – 2 για γαρνιτούρα
Οδηγίες:
1. Κόβετε τις φτερούγες σε τρία μέρη (στις κλειδώσεις) και κρατάτε τα δύο μεγαλύτερα. Το ακριανό ή το πετάτε ή το φυλάτε για ζωμό.
2. Χτυπάτε σε μπλέντερ μαζί, όλα τα υλικά, εκτός από το σουσάμι και το κρεμμυδάκι. Αλείφετε με αυτό το μείγμα τις φτερούγες και τις αφήνετε 15 – 30 λεπτά να μαριναριστούν.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις φτερούγες με την μαρινάδα σε ταψάκι, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε για 20 περίπου λεπτά.
4. Βγάζετε από το φούρνο σε πιατέλα, πασπαλίζετε με το κρεμμυδάκι και σερβίρετε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;