Μαρουλοντολμάδες
Υλικά:
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μαρουλόφυλλα.
Πλένουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε τον κιμά (ωμό) με το πλυμένο ρύζι, το τριμμένο κρεμμύδι, τον κομμένο άνηθο και δυόσμο, το αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε λίγο μίγμα (ας πούμε μια κουταλιά) στο πλατύ τμήμα του μαρουλιού και τυλίγουμε ενώ κόβουμε κατά μήκος το “νεύρο” του μαρουλιού.
Τα βάζουμε σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λάδι και μια γεμάτη κουταλιά βούτυρο, σκεπάζουμε με ένα πιάτο (για βάρος) και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Τρία τέταρτα βράσιμο είναι αρκετό.
Εάν κάνουμε κρέμα τραβάμε λίγο ζουμί (αν έχει μείνει)και μαζί με ένα φλιτζάνι γάλα, χυμό 2 λεμονιών και 2 κουταλιές αλεύρι ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι να δέσει η κρέμα. Αν θέλετε πιο απλά, ρίχνετε το χυμό των 2 λεμονιών λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο. Σλουρπ!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;