Μύδια α λα προβενσάλ
συστατικά
• 500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
• 1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
• 1 κλωναράκι θυμάρι
• 1 φύλλο δάφνης
• ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
• 3-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο
• αλάτι, πιπέρι
1. Ξεπαγώνετε τα μύδια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας . Τα πλένετε και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας .
2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄και προσθέτετε την πιπεριά, τις ντομάτες, το θυμάρι και την δάφνη. Σιγοβράζετε για 10΄ και προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια. Τα ανακατεύετε λίγο, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για 3΄-5΄. Προσέχετε να μην παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.
3. Προσθέτετε τον βασιλικό λίγο πριν σερβίρετε το φαγητό και τον ανακατεύετε ελαφρά για να ζεσταθεί λίγο και να μαραθεί . Σερβίρετε το φαγητό με τραγανό χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα εποχής.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;