Απογευματινό αγγλικό earl grey tea. Συνοδεύεται με κρέμα λεμόνι
Συστατικά συνταγής
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το ξύσμα του λεμονιού, το χυμό και το ¼ του φλιτζανιού ζάχαρης.
Βράζουμε μέχρι να πάρουμε μισό φλιτζάνι, για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρολίτσα βράζουμε την κρέμα με άλλο ¼ από τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση το αφαιρούμε κι αυτό από τη φωτιά.
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε λίγη από την ζεστή κρέμα στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς για να πάρει τη θερμο κρασία και τέλος ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στο κατσαρολάκι με την υπόλοιπη κρέμα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το λεμόνι και τη βανίλια. Μεταφέρουμε την κρέμα σε πυρίμαχα μπολάκια.
Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180° C.
Σ’ ένα ταψί με ψηλά τοιχώματα έχουμε βάλει 3 λίτρα νερό. βάζουμε τα 6 φορ μάκια με την κρέμα τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε μέσα στο ταψί να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Σερβίρουμε αν θέλουμε με λίγη κρέμα σαντιγί στην κορυφή.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;