imam

Ιμάμ μπαϊλντί πολίτικο

29 Απριλίου 201118:34

imamΙμάμ μπαϊλντί πολίτικο

Υλικά:

  • 8 μικρές μελιτζάνες φλάσκες ή μεγάλες τσακώνικες
  • 2 κιλά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγα φυλλαράκι�� δυόσμο φρέσκο
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. μαύρες σταφίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Aφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε βαθιά κατά μήκος.
Tηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε βαθύ τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και τις αφήνουμε να σταθούν πάνω σε μπόλικο χαρτί κουζίνας ή μέσα στο σουρωτήρι.
Aχνίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για πέντε λεπτά και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι σχεδόν να καραμελώσουν και
να ξανθύνουν.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι της.
Στο τέλος προσθέτουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες.

Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και με δύο πιρούνια φαρδαίνουμε το άνοιγμα τους. Bάζουμε μπόλικη από τη γέμιση μέσα σε κάθε μελιτζάνα, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και φουρνίζουμε για περίπου μισή ώρα.

http://greekcook.gr/

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr