Μία μυρωδάτη πίτα, ανάλαφρη και θελκτική. Θα μαγέψει την οικογένεια σας και θα σας μυήσει στην Κρητική διατροφή
Συστατικά συνταγής
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ρακίκαι το νερό. Παίρνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι από τριγύρω και ζυμώνουμε ώστε να γίνει η ζύμη μαλακιά κι εύπλαστη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Πλάθουμε μία μπάλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά’.
Για τη γέμιση
Σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Τρίβουμε το μάραθο με το αλάτι, με τα χέρια μας ελαφρά για να μαραθεί. Προσθέτουμε στα κρεμμυδάκια- πράσο και ρίχνουμε το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 μπαλάκια, στο μέγεθος μανταρινιού. Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο, με διάμετρο 20 εκ. Ετοιμάζουμε όλα τα φύλλα. Απλώνουμε πάνω στα μισά 4 – 5 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα. Βρέχουμε τις άκρες και τις πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να κολλήσουν.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ελάχιστο λάδι και τηγανίζουμε τις μαραθόπιτες μία – μία μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, βάζοντας καινούργιο λάδι σε κάθε πίτα. Σερβίρουμε τις πίτες ζεστές.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;