Λινγκουίνι με πέστο Τζενοβέζε
συστατικά
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Πλέουμε καλά, κόβουμε το φύλλα του βασιλικού και τα στεγνώνουμε καλά με μια πετσέτα.
Τοποθετούμε σε ένα γουδί χοντρό αλάτι, κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά και τα σκόρδα κομμένα στη μέση, έχοντας αφαιρέσει το πράσινο μέρος τους (καρδιά ή φύτρο). Χτυπάμε (συνθλίβουμε με το γουδοχέρι) τα υλικά, μέχρι να τα πολτοποιήσουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο “κορδόνι” όπως ακριβώς κάνουμε και με μια
μαγιονέζα, δίνοντας στο μίγμα μια παχύρευστη υφή, μέχρι να ενσωματωθεί στο σύνολο. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειαστεί το αλάτι.
Βράζουμε τα λινγκουίνι “αλ-ντέντε” (να κρατάνε), τα σουρώνουμε και τα αραδιάζουμε σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τη σάλτσα βασιλικού ανακινώντας δυνατά
για λίγο. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε σε μερίδες και προσφέρουμε ξεχωριστά τριμμένο τυρί.
Υπενθύμιση
Η σάλτσα βασιλικού είναι πολύ εύγευστη. Καλό
είναι να αποφεύγουμε το βράσιμό της σε δυνατές φωτιές διότι
κόβει
Παρατηρήσεις
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies, για την συλλογή στατιστικών στοιχείων και την διασφάλιση της καλύτερης εμπειρίας σας.
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies. Tι είναι τα Cookies;