Προφιτερόλ της στιγμής

25 Φεβρουαρίου 201616:00

Προφιτερόλ της στιγμής
Υλικά:

100 γρ. σαβαγιάρ
2,5 φλυτζάνια ζάχαρη
100 γρ. κακάο
1 σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)
1 ποτήρι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
λίγο λικέρ
Δυσκολίαμικρή
ΚατηγορίεςΓλυκά
Είδοςγλυκά
Κλειδιάσαβαγιάρ, ζάχαρη, κακάο, κουβερτούρα, αλεύρι, γάλα, λικέρ

Εκτέλεση:

Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύω μέχρι να πήξει. Στο τέλος, αφού έχει πήξει η κρέμα, προσθέτω λίγο λικέρ.

Κόβω τα σαβαγιάρ κομματάκια σε στρογγυλό πυρέξ (Νο 28 ή 30) και ρίχνω την κρέμα από πάνω.

Καλό είναι να μείνει στο ψυγείο για ένα 24ωρο. Από πάνω γαρνίρω με σαντιγύ.

Πηγή: greekcook.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr