Ν.Δ. και Θράκη: Άπειροι διαχειριστές σε έμπυρους καιρούς;

24 Νοεμβρίου 201609:16

Σε ένα  μόλις εικοσιτετράωρο η κοινή γνώμη της Ροδόπης και της Θράκης «βομβαρδίσθηκε» με απανωτά δημοσιεύματα για τα έργα και τις ημέρες στελεχών της αλλά και (ασαφών) προθέσεων του ίδιου του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας!

Οι «άνθρωποι του προέδρου» στην περιοχή δημιούργησαν μεγάλο ρήγμα στην εικόνα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του κόμματος καθώς εν τέλει τον παρουσίασαν να «φοβάται» μήπως και συμπέσει με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή ενώ πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους λόγους ματαίωσης της επίσκεψης του κ. Κυρ. Μητσοτάκη στην περιοχή μας.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο εμφανίζονται αυτοδιοικητικά στελέχη της νέας γενιάς του κόμματος να ενεργούν ανεξαρτοποιημένοι από τα ειωθότα πρωτόκολλα και να προωθούν μία εικόνα διαφοροποίησης και ελαφράς έπαρσης μέχρι τα όρια της απρέπειας.

Από την άλλη βλέπουμε την υπογραφή αυτοδιοικητικού στελέχους  της ΝΔ σε δίγλωσση ανακοίνωση επίσημου εγγράφου, τη στιγμή που η επίσημη γλώσσα της δημόσιας διοίκησης στη Χώρα μας παραμένει η Ελληνική.

Ως προς τη γενικότερη εικόνα , η ΝΔ φαίνεται να ασχολείται με  το «Οδοιπορικό της Συμφωνίας Αληθείας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους» τη στιγμή που η περιοχή πρέπει να εκπέμπει την εικόνα μιας ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  έτοιμης να αποκρούσει κάθε επίδοξο επιβουλέα αλλά και να επιβιώσει από τους άστοχους χειρισμούς της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο , η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως την ισχύ της Συνθήκης της Λωζάννης ήδη από το 2008 με αποκορύφωμα το πρόσφατο παραλήρημα του Τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν χωρίς να έχουμε σαφή εικόνα της στάσης των τοπικών παραγόντων της ΝΔ , εκτός από τις γενικόλογες τοποθετήσεις που γίνονται σε κεντρικό επίπεδο.

Η Ελληνική Θράκη  αυτή την περίοδο, έχει ανάγκη από την ισχυρή παρουσία μιας ισχυρής αντιπολιτευτικής ομάδας που θα λειτουργεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση του Εθνικού Συμφέροντος στην περιοχή και όχι με την προώθηση μιας ξεπερασμένης εικόνας ματαιόδοξων στελεχών που αγγίζει τα όρια του τοπικού φολκλόρ.

Παρεπιμπτόντως, αναζητείται ακόμη το επόμενο βήμα για την Θράκη, με ή χωρίς τη μουσική υπόκρουση ελπιδοφόρων αοιδών.

Αρθρογράφος